á JUDr. Stanislav POKORNÝ | Členové | APF - Asociace profesionálních fotografů

JUDr. Stanislav POKORNÝ

JUDr. Stanislav POKORNÝJUDr. Stanislav POKORNÝJUDr. Stanislav POKORNÝJUDr. Stanislav POKORNÝJUDr. Stanislav POKORNÝJUDr. Stanislav POKORNÝ

Stanislav Pokorný 25. 6. 1952 žije v Praze.

studium PF UK – 1975, JUDr. + Institut tvůrčí fotografie, Slezská universita, 1984. Současné zaměstnání volný fotograf člen APF od roku 1990. Aktivity v oblasti fotografie a umění vedle vlastní tvorby: předseda Dozorčí rady Nadace českého výtvarného umění, činnost v oblasti užité fotografie spolupráce s firmami UTAX, ORCO, Visual Art, Komerční banka, CASUA, 2v image+media. Volná fotografická tvorba inscenovaná a krajinářská fotografie pro interiéry.

Nejdůležitější samostatné výstavy Galerie TEMPL, Mladá Boleslav, 1985; Galerie Modrý pavilon, Praha, 1988; galerie Městského Divadla Tábor, 1993; Galerie TEMPL, Mladá Boleslav, 1997; Galerie MěČ Praha 10, Praha, 1998; Zámek Blatná, 1998; Galerie Na schodech, Praha, 2003; Prague City Center, Praha, 2004; Web Photo Galerie – Heller.cz, 2005; Czech Republic (Re)Visited; Česká krajina a zákoutí Prahy, The European Commission Representation in the UK, 8 Storey's Gate, London, 2009; Prezentace ČR – Edinburgh, Skotsko – Skotský parlament, 2009; Centum CzechToursim, Londýn, 2009; K Zemi blíž, Czech Photo Galery, Praha, 2012; K Zemi blíž – Galerie Palác TEMPL, Mladá Boleslav, 2012; K Zemi blíž II - Galerie Palác TEMPL, Mladá Boleslav, 2013. Nejdůle­žitější skupinové výstavy Stadtgalerie, Neusiedel am See – Rakousko, 1981; Městské kulturní středisko, Mladá Boleslav, 1982; Architektura, výstava členů AF, NTM, Praha, 2001; Pan Horama, výstava panoramatické fotografie, Galerie Nerudova, Praha, 2002; Krajina jako odraz fotografovy duše, výstava členů AF, Jindřichův Hradec, Praha, 2004; Panhorama, výstava panoramatické fotografie, Židovská synagoga Děčín, 2004; Panhorama, Špálova galerie Praha, 2004; Panhorama, Židovská synagoga, Děčín, zámek Nasavrky, 2006; Výběr AF, galerie Diamant, Praha, 2008; Výběr II, galerie SVU Mánes, Praha, 2010; Výběr II  Asociace profesionálních fotografů ČR, Galerie Diamant, Praha, 2011; Výběr III – DETAIL – Galerie Sbor Českých bratří, Mladá Boleslav 2015; Výběr III – DETAIL – Galerie DESET, Waldesovo muzeum, Praha, 2015.

Zastoupen ve sbírkách Národní muzeum fotografie Jindřichův Hradec a soukromé sbírky. Literatura: Fotorevue, Fotografie Magazín, Večery s fotografem (IDIF), DIGI FOTO, FOTO VIDEO, Pán Bůh zaplať, Nakladatelství Dokořán, 12 Star Gallery – Czech Cente, London.

Napište fotografovi