Aktuálně

Světový fotografický pohár 2020

01. 06. 2019

WPC (Světový fotografický pohár) byl založen v roce 2013 jako společné úsilí Federace evropských profesionálních fotografů (FEP) a Profesionálních fotografů Ameriky (PPA). Jeho jedinečným cílem je sjednotit fotografy v duchu přátelství a spolupráce. Byl vytvořen Výbor reprezentantů, který dohlíží na přípravu a průběh soutěže. Světový pohár je podporován také UAPP (United Asian Professional Photography) a AIPP (Australský institut profesionální fotografie). Bratrství skrze fotografii je poutem, které přesahuje jazyk, kulturu a geografii. To je základ Světového fotografického poháru, mezinárodní týmové soutěže. Jistě, existuje spousta dalších soutěží, ale je zde jen jeden Světový fotografický po­hár.

V letošním ročníku (2019), díky kvalitní tvorbě našich členů a ochotě se soutěže zúčastnit, mělo naše zastoupení v porovnání s týmy z celého světa velmi slušnou úroveň. Vždyť celkově jsme se umístili na 9. místě (dělíme se z Nizozemskem) z 32 fotografických týmů z celého světa! Jsme tedy mezi „Top Ten“ týmy, což je důležité.

Speciální poděkování patří těmto oceněným autorům: Richard Horák za 3. místo, bronzovou medaili, v kategorii Příroda, který také získal národní cenu (Nation Awards / Best of Team) – nejlepší autor národního týmu.
Otakar Metlička za 10. místo v kategorii Reklama
Miloš Fic za 10. místo v kategorii Reportáž

Ceny se předávaly na slavnostním večeru 8. dubna 2019 v norském Drammen v “Drammens Teater”. Záznam z udílení cen: https://vimeo.com/328134723 a fotografie naleznete rovněž na jedné z Aktualit v archivu našeho webu.

Dostali jsme také speciální ocenění za účast ve všech pěti dosud vyhlášených ročnících.

Ještě jednou díky! Těšíme se na vaše příspěvky v dalším ročníku, který byl již otevřen. Fotografie můžete posílat Marianu Benešovi, kapitánovi českého týmu a viceprezidentovi APF mariben@gmail.com

Věříme, že máme ještě na vyšší umístění v této celosvětové soutěži profesionálních fotografů!

www.worldphotographiccup.org