Všechny výstavy

Tělo jako znak v MFOM

Kategorie: výstavy, středa 4.duben, 2018

Srdečně zveme na zahájení výstavy APF Tělo jako ZNAK v MFOM v Jindřichově Hradci. 6.4. 2018 od 17 hod.

Ze zahájení zde:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1190714487729730&set=a.553434304791088.1073741827.100003735690678&type=3&theater

komentovaná prohlídka výstavy Tělo jako znak

Kategorie: výstavy, pondělí 19.březen, 2018

Srdečně zveme na komentovanou prohlídku výstavy členů APF Tělo jako znak v  Czech Photo Centre, v pátek 23.3. v 17.00. Výstavou vás provede jeden z jejích kurátorů Zdeněk Lhoták, QEP. Více na: https://www.facebook.com/events/159086538234900/

Tělo jako znak v CPC

Kategorie: výstavy, čtvrtek 15.únor, 2018

Srdečně zveme na zahájení výstavy Asociace profesionálních fotografů TĚLO jako ZNAK

27.2. 2018 od 18.00 v Czech Photo Centre

Kurátorský projekt Asociace profesionálních fotografů ČR (APF), výstava s názvem„TĚLO JAKO ZNAK“začíná zde v Czech Photo Centre v Praze a bude ještě minimálně dvakrát v průběhu roku 2018 reprízována po celé ČR.

APF sdružuje osobnosti, které se svojí profesionální tvorbou podílejí na významné části fotografického života v České republice. Jedná se o tvůrčí fotografy, z nichž mnozí získali významná mezinárodních ocenění (World Press Photo, The World Council Of Professional Photographers, Master Qualified European Photographer, Qualified European Photographer a další). Kromě základní fotografické praxe se specializují i na jiné fotografické obory, náleží k předním pedagogům fotografických škol, kurátorům a historikům fotografie.

Výstavy se zúčastňují členové APF na základě kurátorského výběru Zdeňka Lhotáka a Vladimíra Kozlíka.

Téma výstavy „TĚLO JAKO ZNAK“ umožňuje, přes zdánlivě jednoznačné zadání, účast autorů s velmi odlišným žánrovým zaměřením.

Tělo, či spíše tělesnost, je prezentována nejen v obvyklé estetické a erotické rovině, ale především jako výrazový prostředek řešící otázky osobnostní, partnerské i sociální problematiky. Na výstavě je prezentována tvorba předních českých výtvarných fotografů. V rámci výstav budou realizovány komentované prohlídky pro veřejnost s cílem seznámení se se smyslem, filozofií a formami výtvarné fotografie.

Výstava je realizována za podpory Státního fondu kultury ČR.

Vystavují:

MARIAN BENEŠ / DOROTHEA BYLICA / MILOŠ FIC / HANA HAMPLOVÁ / JIŘÍ HANKE

fotografie z vernisáže: https://www.facebook.com/pg/asociace.profesionalnich.fotografu/photos/?tab=album&album_id=1895232787185825

Jan Šmíd v galerii Celnice

Kategorie: výstavy, úterý 19.prosinec, 2017

Srdečně Vás zveme na vernisáž výstavy fotografií Jana Šmída, která proběhne v Galerii Celnice v pátek 29.12.2017 od 16:00 hodin.

Těšíme se na setkání s Vámi!

Galerie WWG.CZ vystavuje X - BEST OF

Kategorie: výstavy, středa 8.listopad, 2017

Galerie WWG.CZ vystavuje X - BEST OF“

Výstava čtyřiceti českých fotografů

Centrum FotoŠkoda, Praha

13. - 25. listopadu 2017

www.wwg.cz

Společnost HELLER.CZ s.r.o. pořádá v pražském Centru FotoŠkoda již desátou kolektivní výstavu „Galerie WWG.CZ vystavuje“. Čtyřicet českých fotografů zde bude prezentovat svoji nejlepší fotografii ve formě výstavní zvětšeniny spolu se šesti snímky na velkoplošné plazmě. Celkem se tak na dvoutýdenní výstavě představí 280 fotografií. Výstavní projekt Jiřího Hellera bude letos zahájen v pondělí 13. listopadu 2017 v 17.00 hodin a ukončen v sobotu 25. listopadu 2017. Více o jednotlivých autorech výstavy na webu wwg.cz

Své snímky představí návštěvníkům Minigalerie CFŠ:

Jaromír Antoš, Garik Avanesian, Kamila Berndorffová, Alice Bochňáková, Antonín Bína, Vladimír Brunton, Petra Doležalová, František Dostál, Miloš Fic, Jitka Gaudníková, Jiří Havel, Jiří Heller, Emil Heller, Antonín Charvát, Pavel Krásenský, Michal Krause, Jaroslav Kučera, Ivana Lukavská, Antonín Malý, Hana Major Sládková, Ivana Matějková Havlíková, Jan Pohribný, Hana Růžičková, Miroslav Sanytrák, Roman Sejkot, Josef Sekal, Lenka Scheuflerová, Pavel Scheufler, Václav Sojka, Veronika Souralová, Pepa Středa, Václav Šilha, Milan Škoda, Libor Špaček, Jarmila Štuková, Zdeněk Thoma, Jan Váša, Jana Vinterová, Alena Vykulilová a František Weyda.

Partneři akce: Centrum FotoŠkoda, EIZO, Amos Software, DIRKOMA a Jelen.

Ing. Jiří Heller

Praha, 6. listopadu 2017