STÁLÉ INFORMACE FEP a QEP:

QEP/MQEP - výtah z pravidel pro předložení prací komisi FEP

Aktuality FEP a QEP

FEP Emerging Talent Award

Kategorie: Fep a Qep, pátek 14.duben, 2017

Soutěž FEP Emerging Talent Award je určena pro studenty posledních ročníků fotografických škol.

Ve 4. ročníku mezinárodní soutěže pro mladé fotografy se jedním z finalistů stal Martin Vočadlo, student ateliéru Aplikovaná a reklamní fotografie FUD UJEP.

Vítězkou je studentka z Itálie, dalšími finalistkami jsou autorky ze Švédska a Německa.

World Photographic Cup

Kategorie: Fep a Qep, pátek 14.duben, 2017

Federace evropských fotografů (FEP), Profesionální fotografové Ameriky (PPA), United Asian Professional Photography (UAPP) a Australian Institute of Professional Photography (AIPP), vyhlásily čtvrtý ročník prestižní celosvětové soutěže World Photographic Cup.

Soutěžilo se v následujících kategoriích: portrét, svatba, komerční fotografie (zahrnuta je reklama, architektura, průmysl, móda), ilustrativní / digitální umění, reportáž / fotožurnalismus, příroda (krajina a wildlife).

Letos se soutěže zúčastnilo 26 zemí ze 4 kontinentů. Absolutním vítězem se opět stal tým z Portugalska.

Národní tým WPC 2017 (podle abecedy): Matouš Bárta, Karel Beneš, Oldřich Bubák, Jozef Danyi, Jovan Dezort, Miloš Fic, Tomáš Hercog, František Heusler, Richard Novák, Vladimír Kozlík, Otakar Metlička, Petr Pělucha, Stanislav Pokorný, Václav Sojka, Miroslav Vojtěchovský, Roman Vondrouš.

Kapitán národního týmu: Marian Beneš.

Finalisty soutěže se stali pánové Oldřich Bubák a Miloš Fic, oba v kategorii Reportage/Photojournalism. Oldřich Bubák následně získal v japonské Yokohamě bronzovou madaili!

Jedním z 22 mezinárodních komisařů byl Jan Pohribný.

QEP/MQEP 2017

Kategorie: Fep a Qep, pátek 14.duben, 2017

Certifikace proběhne v červenci v Cornwallu v UK.

Termín pro podání přihlášky je do 15. 5. 2017. Po dohodě je možné podat přihlášku i po tomto termínu.

Uchazeči o certifikát mohou poslat vyplněný formulář na FEP přímo s tím, že kopie musí být zaslána na APF, nebo prostřednictvím sekretariátu APF.

Odeslání kopie přihlášky na APF je povinné (je v požadavcích FEP), protože přijetí žádosti o certifikaci je podmíněno potvrzením, že žadatel je členem národní asociace (tj. v našem případě APF).

Bližší informace a formulář přihlášky na QEP je na: http://www.europeanphotographers.eu/qualifications/rules-regulations/26-qualifications/126-qep-application-rules-regulations

Bližší informace a formulář přihlášky na MQEP je na: http://www.europeanphotographers.eu/qualifications/26-qualifications/127-mqep-application-rules-regulations

Jako služba uchazečům o certifikát byla dohodnuta konzultace s nositeli QEP/MQEP. Na stránkách APF si můžete vybrat konzultanta dle oboru, ve kterém získal certifikát.

FEP Professional Photographer of the Year

Kategorie: Fep a Qep, pátek 14.duben, 2017

V průběhu akce byly na slavnostním večeru vyhlášeny výsledky soutěže FEP Professional Photographer of the Year, kde absolutním vítězem se stal Petr Čakovský ze Slovenska a výsledky soutěže FEP Photo Book Prize, ve které zvítězil Wang Hui z Číny.

Z českých autorů je finalistou kategorií Reportage (se 2 Merit Awards) a Wildlife Rastislav Margus, finalistou kategorie Wildlife (s 1 Distinction Award) Patrik Bartuška a finalistou kategorie Students and Young Photographers student VŠKK Hiep Duong Chi. Jedním z devíti mezinárodních porotců byl Marian Beneš.

Valná hromada FEP 3.4. 2017

Kategorie: Fep a Qep, pátek 14.duben, 2017

V pondělí 3. 4. 2017 se konala na Sicílii v zasedacím sále radnice v Catanii Valná hromada FEP. Jako delegát byl za APF nominován Miloš Fic.

Valné hromady se zúčastnili zástupci 22 členských asociací. VH byla součástí akce FEP Photo Days, během které bylo možné shlédnout prezentace tří nositelů MQEP a to Günther Eggera, Tiiny Haring and Antonio Barrella.

Na VH byl zvolen příštím prezidentem FEP Truls L?tvedt z Norska.

Držitelé MQEP

» Karel Beneš - QEP 2001 Industrial Photography